SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bujinkan Dojo Göteborg
info@bujinkandojogbg.se
 
Bujinkan Budo Taijutsu
Dr. Masaaki Hatsumi

Bujinkan Dojo grundades av Sôke Masaaki Hatsumi för att hedra sin lärare Sôke Toshitsugu Takamatsu. Det är en internationell organisation med sitt centrum Noda shi i provinsen Chiba ken i Japan. Bujinkan dojo betyder “Den gudomliga krigarens hus”. Bujinkan är baserad på nio så kallade skolor eller “ryuha” som Masaaki Hatsumi är sôke (stormästare) för. Sex av dessa skolor tränades av samurajer och tre är ”ninjaskolor”. Var och en av dessa ryuha skapades baserat på stilar som krigare genom tiden utvecklade genom strid och kampsituationer under många århundraden. Arvet från varje ryu fördes vidare från generation till generation. Bujinkans stormästare Sôke Masaaki Hatsumi är den sista i ordningen av mästare för alla dessa skolor, som han för vidare i arv från sin lärare Toshitsugu Takamatsu. Idag har Sôke Masaaki Hatsumi kombinerat alla dessa skolor i Bujinkan Budo Taijutsu. Namnen på skolorna listas nedan.  

 
  • Togakure ryu, Ninjutsu
  • Gyokko ryu, Kosshijutsu
  • Koto Ryu, Koppojutsu
  • Kukishinden Ryu, Happo Bikenjutsu
  • Shinden Fudo Ryu, Dakentaijutsu
  • Takagi Yoshin Ryu, Jutaijutsu
  • Gikan Ryu, Koppojutsu
  • Gyokushin Ryu, Ninjutsu
  • Kumogakure Ryu, Ninjutsu

Alla skolor har sin egen historia och tradition, sina hemligheter, tekniker och taktik, vapen och sätt att strida och sätt att använda vapnen i kamp.
Toshitsugu Takamatsu
Under 70-talet av förra århundradet presenterade Sôke Masaaki Hatsumi för första gången Bujinkan dojo för omvärlden, och var den första som började undervisa ninjutsu och Ninpo Budo Taijutsu för omvärlden. Fram till dess var inget eller i alla fall nästan inget känt om vad Ninjutsu handlade om. Detta skapade stor publicitet världen över. Sôke Masaaki Hatsumi kämpar för att denna över tusen år gamla kampkonst får den status den så väl förtjänar. Under 80-talet skapades en felaktig bild av Ninjutsu, som nu i stort sett tvättats bort. Under 90-talet ändrads namnet från Bujinkan Ninpo Taijutsu till Bujinkan Budo Taijutsu, vilket enligt Sôke Masaaki Hatsumi ger en mer tydlig bild av vad vi tränar.
 
Vill du läsa mer om Bujinkan kan du besöka följande webbplatser:
 
En visuell introduktion till Bujinkan av Svenska Bujinkanförbundet
 
Våra Sociala medier
Svenska Bujinkanförbundet
Vi samarbetar med