SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bujinkan Dojo Göteborg
0703-17 18 92 | info@budo.org
Bujinkan Dojo Göteborg
Bujinkan Dojo Göteborg är en ideell förening och Göteborgs äldsta Bujinkanförening. Bujinkan dojo har funnits i Göteborg sedan hösten 1983. Träningspassen är indelade efter vilken grad och ålder som deltagarna har. På lördagar har vi träning för barn-, och ungdomsgrupper för dem mellan 6-15 år. Vi är medlemmar i Svenska Budo & Kampsportsförbundet, Svenska Bujinkanförbundet samt Riksidrottsförbundet. 

Om du har några frågor kan du skicka ett mail eller komma och besöka oss på Fabriksgatan 30 i Gårda. Du tar dig lättast till dojon med buss eller spårvagn till korsvägen. Därifrån är det en 10 minuters promenad. Om du kommer från korsvägen eller hållplats Liseberg så börjar Fabriksgatan bakom Fokus parkeringshus. Följ gatan ca 250 meter tills du ser ett grått tvåvåningshus i trä med stengrund, bredvid parkeringshuset mitt i Gårda. Ingången är inne på gården. 

Vi har en stor och rymlig dojo. Golvytan är ca 170 kvadratmeter och det är ca 6 meter till taket.
Sommarträning: 2021
2021-07-06 22:07

Under hela sommaren tränar alla vuxen- och ungdomsgrupper (nya som gamla dojomedlemmar) gemensamt utomhus måndagar/onsdagar 18:30 - 20:00.

 

Fokus på träningen kommer mestadels att ligga på kihon (grunder), långa vapen (främst rokushaku bo - stav) samt bokuto (svärd). Träningen är anpassad för att även fortsättningvis följa de riktlinjer/regler som finns för att minska smittspridningen av covid-19.

 

Intresserad? Hör av dig till info@budo.org.

Terminsstart: VT2021
2021-01-24 22:34

Träningsdags!


Från Februari drar vi igång träning i dojon igen för barn, ungdomar och vuxna. Träningsgrupperna och träningssättet kommer att anpassas för att följa de riktlinjer/regler som finns gällande för att minska smittspridningen av covid-19.


Information till medlemmar ska ha skickats ut via mail. Om vi missat någon eller om ni har några frågor så kontakta oss på info@budo.org.


Om du inte är medlem och nyfiken på vår träning trots dessa tider, kontakta oss på info@budo.org så tar vi det därifrån!


REGLER FÖR TRÄNING

 • Bara personer som skall deltaga i träningen får vara i lokalerna. Inga besökare eller åskådare är tillåtna.

 • För att träna skall man komma ombytt (eller ta på sig träningskläder i kanten av mattan - på det sätt som sker i Hombu dojo i Japan).

 • Tränande väntar utanför ytterdörren (på parkeringen) tills ansvarig tränare öppnar för insläpp till träningspass.

 • Vi har ett  max antal tillåtna deltagare (se nedan) på en träning, ansvarig tränare kommer att förbjuda medlemmar som inte är registrerade på passet från att komma in så att maxantalet i lokalen inte överskrids.

 • Man får inte uppehålla sig på annan plats än på träningsmattan, all annan yta är enbart för passage.

 • Träning sker på distans och på angiven plats på träningsmattan.

 • Vi har markeringar på mattan så att vi kan hålla ett säker avstånd under träningen.

 • Vi tar inte i varandra och byter inte redskap med varandra under ett träningspass.

 • Städning av matta och redskap sker efter varje pass.

  • Vi rengör mattan samt redskap/vapen efter varje pass med desinficerande medel.

 • Alla tränande går skyndsamt ut för att eventuell efterföljande grupp skall kunna komma in i lokalerna på ett smidigt sätt.

 • Använd handdesinficerande medel som finns att tillgå direkt när du kommer in i lokalen samt efter avslutat träningspass.

I övrigt gäller de vanliga riktlinjerna för att undvika smittspridning:

 • Har du förkylnings- eller andra sjukdomssymptom stannar du hemma och deltar inte i träningen. 

  • Som symptom räknas: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, värk i muskler och leder, plötsligt lukt-och/eller smakbortfall.

 • Vuxna bör resa till och från träningen individuellt.

Dessa regler finns anslagna inne i dojon och specifika lappar kommer att sitta på ytterdörrarna.


Hoppas vi syns!

COVID-19: Fortsatt nedstängd dojo
2020-11-20 18:40
Då Coronaläget tyvärr har förvärrats ytterligare så har styrelsen Bujinkan Dojo Göteborg, 2020-11-19, beslutat följande:
 • Dojon kommer fortsätta att hålla stängt fram tills start av VT2021.
 • Graderingar kommer att förflyttas och hållas i början av VT2021.
Vi kommer löpande att informera om de förändringar som kan ske i vår verksamhet. För mer information om covid-19, se:
Sist men inte minst så önskar vi tacka alla våra fantastiska medlemmar och föräldrar, som hänger i och stöttar vår förening genom tider som dessa. Vi är trots allt en ganska liten förening och utan er hjälp hade vi aldrig kunnat fortsätta bedriva vår budoträning. Det är tack vare er alla som vi kan fortsätta när det här är över. Bujinkan är mer än bara träning, det är en livsstil och ni medlemmar är dess livskraft och framtid. Med det sagt så lovar vi att fortsätta förmedla Bujinkan med förnyad kraft och känsla till er så snart som denna tråkiga tid är över. 

Stort tack till er alla! 

Bufu Ikkan! 

Covid-19 och nya rekommendationer
2020-10-29 17:14

Idag fick vi skärpta regler i Västra Götaland gällande Covid-19 och träningspass från folkhälsomyndigheten. 

På styrelsens beslut, och enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer, kommer tyvärr alla träningar (barn/ungdom/vuxen) från och med idag fram till och med den 19:e november att vara inställda. Detta kan förlängas om folkhälsomyndigheten anser det nödvändigt.  


Ni kan läsa mer om folkhälsomyndighetens beslut här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/


Vi kommer att informera er löpande om någon ändring sker i rekommendationer från folkhälsomyndigheten via samtliga av våra informationskanaler. 


Om vi får dra igång träningen igen mot slutet av november eller under december månad skall vi försöka hålla några extra pass som kompensation för de som är intresserade under mellandagarna utöver den ordinarie Julträningen.

COVID-19: Rutiner och regler för träning
2020-09-02 23:45
Nedan följer restriktioner och regler kring COVID-19 och träning hos Bujinkan Dojo Göteborg.

Att tänka på inför träning:
 • För att komma och träna måste man vara helt symptomfri ifrån sjukdom. Instruktörer och andra ledare på dojon kan vid misstanke om sjukdom, ex. förkylning, be en person att lämna lokalen omgående. Detta sker med stöd och rekommendationer ifrån Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten och tillämpas givetvis för att minska eventuell smittspridning.
 • Handsprit finns i direkt anslutning till lokalen och ska användas av alla så fort man kommer till dojon.
Bujinkan Dojo Göteborg håller sig ständigt uppdaterad kring råd ifrån Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten och har därför infört nya rutiner kring träningen för att göra den så säker och trygg som möjligt.

Rutiner som vidtagits:
 • Träningsmattan sopas och moppas av med rengöringsmedel efter varje träningspass.
 • All utrustning såsom mitsar, träningsvapen och andra redskap sprayas och torkas av med desinfektionsmedel efter användning.
 • Handsprit finns direkt innanför ytterdörren till dojon och skall användas före och efter träning.
 • Ytdesinfektionsmedel finns att tillgå på WC och i dojon.
 • Vi byter inte träningspartner under träningen utan samma par tränar ihop under hela träningspasset. Man kan även välja att träna med samma träningspartner under hela den resterande terminstiden om så önskas. 

Terminsstart för både vuxna och barn/ungdom.
2020-08-07 14:01
Nu startar snart höstterminen! 
Tider och datum som gäller är följande: 

Vuxenträning: Måndag den 24:e aug, kl 18.30-20.00. 
Nybörjarträning för vuxna: Måndag den 24:e aug, kl 20.00-21.30
Träningspassen sker på måndagar och onsdagar samma tid. 

Barn och ungdomsträningen drar igång på lördagen den 29:e aug. 

Ninjakids 6-9 år: Lördagar 09.00-10.00
Ninjakids 10-12 år: Lördagar 10.00-11.00
Ungdomsträning 13-15 år:  Lördagar 11.30-13.00

För mer information kan ni kontakta oss på info@budo.org
Barnträning på Apslätten i Skatås
2020-05-12 09:06
Nu på lördag blir det träning för de yngre grupperna på Apslätten i Skatås. Ordinarie träningstider gäller och ta gärna med passande kläder och skor för utomhusträning. Vi möts upp vid Apslätten. 

Det finns en grillplats där så ta gärna med lite korv att grilla eller lite fika att ha efter träningspasset. 

Har ni frågor kring träningen så kontakta Malcolm eller skicka ett mail till info@budo.org. Malcolms telefonnummer finner ni i det mail som har skickats ut. 

Barn och Ungdomsträningen startar igen!
2020-05-11 10:27

Hej alla medlemmar! 


Vi kommer från och med denna veckan att dra igång med barn och ungdomsträningen igen. Vid de tillfällen där det är möjligt kan det komma att bli utomhusträning. Packa gärna med ett par skor som kan användas för utomhusbruk. 


Det innebär att både barn, ungdom och vuxenträningen är igång och kör lite lätt. Fokus kommer att ligga på träning där närkontakt undviks och avstånd hålls mellan de tränande. Tänk dock på att ni bör stanna hemma vid förkylningssymtom eller vid andra tecken som skulle kunna vara symtom på Coronavirus. Har ni nyligen varit sjuka se till att ha några symtomfria dagar innan ni tar er till Dojon för ett träningspass.  


Har ni frågor kring träningen eller träningspassen så hör gärna av er till till info@budo.org eller prata med instruktörerna på plats. 


Med vänlig hälsning

Bujinkan Dojo Göteborg.

Coronatider och träningstider...
2020-04-01 15:14

Hej alla medlemmar! 


Barn och ungdomsträningen fortsätter tillsvidare att vara inställda pga rådande omständigheter kring Coronaviruset. Styrelsen återkommer med mer info när vi planerar att dra igång träningspassen igen, men just nu avvaktar vi och lyssnar på de rekommendationer som gäller.


Gällande vuxenträningen kommer vi att smygstarta träningen redan idag. Känner ni er helt friska är ni varmt välkomna till dojon! Träningen kommer mest att bestå av träning som inte kräver närkontakt. Om ni känner er lite krassliga ber vi er att avvakta med att träna tills ni känner er helt friska igen. 


Om ni har frågor kring nuvarande situation får ni gärna höra av er! 


Med vänliga hälsningar

Bujinkan Dojo Göteborg

Läger och seminarier i vår närhet

Bujinkan Dojo Göteborg arrangerar inte alla seminarier/läger nedan utan det är en sammanställning av olika läger som händer inom Bujinkan nationellt/internationellt.

2020
28-29 mars - Sverigeläger 2020
Bujinkan Hirameki Dojo IF, Stockholm
Nyheter från våra grupper
Ninja kids 6-9 år, 17/12 07:00 
Ninja kids 10-12 år, 17/12 07:00 
Ungdomsgrupp, 17/12 07:00 
Ungdomsgrupp, 06/08 19:13 
Ninja kids 10-12 år, 06/08 19:12 
Ninja kids 6-9 år, 06/08 19:10 
Ninja kids 6-9 år, 22/06 07:00 
Ninja kids 10-12 år, 22/06 07:00 
 
Våra Sociala medier
Svenska Bujinkanförbundet
Vi samarbetar med