Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bujinkan Dojo Göteborg
0703-17 18 92 | info@budo.org
Bujinkan Dojo Göteborg
Bujinkan Dojo Göteborg är en ideell förening och Göteborgs äldsta Bujinkanförening. Bujinkan dojo har funnits i Göteborg sedan hösten 1983. Träningspassen är indelade efter vilken grad och ålder som deltagarna har. På lördagar har vi ungdomsgrupper för dem som inte fyllt 16 år. Vi är medlemmar i Svenska Budo & Kampsportsförbundet, Svenska Bujinkanförbundet samt Riksidrottsförbundet. 

Om du har några frågor kan du skicka ett mail eller komma och besöka oss på Fabriksgatan 30 i Gårda. Du tar dig lättast till dojon med buss eller spårvagn till korsvägen. Därifrån är det en 10 minuters promenad. Om du kommer från korsvägen eller hållplats Liseberg så börjar Fabriksgatan bakom Fokus parkeringshus. Följ gatan ca 250 meter tills du ser ett grått tvåvåningshus i trä med stengrund, bredvid parkeringshuset mitt i Gårda. Ingången är inne på gården. 

Vi har en stor och rymlig dojo. Golvytan är ca 170 kvadratmeter och det är ca 6 meter till taket.
Årsmötet 2019
2019-03-09 07:01
Onsdagen den 6 mars hölls den årliga föreningsstämman för föreningen Bujinkan Dojo Göteborg. Det var en trogen skara medlemmar som valt att närvara vid mötet. För det kommande året valdes följande styrelse:

Ordförande:
Ron Kjernell

Styrelseledamöter:
Jonas Mellqvist, Vice ordförande - omval
Mattias Fredriksson, Kassör - omval
Kalle Edlund, Sekreterare
Peter Jonsson Träningsansvarig / Ledamot
Andrés Rosqvist, Ledamot

I övrigt beviljades styrelsens ansvarsfrihet för det föregående året, den föreslagna budgeten för 2019 godkändes och då inga motioner hade inkommit blev mötet effektivt och som alltid trivsamt.

Vi ser fram emot ett aktivt Bujinkan-2019!
Yā Malcolm! – instruktör för barngrupperna Ninja Kids
2019-02-18 07:00
Malcolm Bethell – en av instruktörerna för våra Ninja Kids-barngrupper
Yā Malcolm!

Du är en av de instruktörer som har hand om våra barngrupper "Ninja kids 6-9 år" och "Ninja Kids 10-12 år" varje lördag förmiddag sedan flera år. Vi är väldigt glada för att du vill berätta lite om dig själv och hur du hamnade här hos oss i Göteborg!

Välkommen till Årsmöte den 6:e Mars kl 18.00!
2019-02-09 07:00
Välkommen till Årsmöte den 6:e Mars kl 18.00!

Onsdagen den 6:e Mars har vi på Bujinkan Dojo Göteborg årsmöte här i dojon kl 18.00. Årsmötet ersätter dagens träningar.

Alla medlemmar  är varmt välkomna till dojon den dagen för att delta på årsmötet.

Årsmötet är ett bra tillfälle för alla att vara med och lyssna på vad som skett under det gångna året och en ypperlig chans att få vara delaktig i dojon och påverka framtiden.

Under årsmötet kommer vi även att rösta för nya styrelsemedlemmar. För er som vill hjälpa till i dojon på ena eller andra sättet finns här goda chanser att få er röst hörd.

Alla medlemmar som har betalat sin medlemsavgift har rösträtt och kan vara med och rösta på nya styrelseplatser och andra viktiga beslut som skall göras under mötet.

Mycket varmt välkomna!

Med vänlig hälsning
Bujinkan Dojo Göteborg
Lyckat läger med Mike Loonam för både barn och vuxna!
2019-02-04 07:00
Under lördagen och söndagen 2-3 februari hölls ett tvådagarsläger med den engelska instruktören Mike Loonam hos oss i Bujinkan Dojo Göteborg. Under första dagen var vi ca 50 personer, varav 25 barn och ungdomar som tränade tillsammans. Vi hade glädjen att få välkomna besökare från såväl våra dojos i Göteborg och på västkusten som från övriga Sverige.

Normalt på lördagarna håller vi träning för våra 3 barn-, och ungdomsgrupper under den här tiden och när vi arrangerade lägret med Mike var det en självklarhet att vi skulle erbjuda våra barn och ungdomar att få träffa och träna för Mike under lördagen istället för deras ordinarie träning. Våra barn och ungdomar i åldrarna 5-16 år var med under ungefär halva lördagen och de tränade såväl mot varandra som mot oss vuxna i olika former av Taijutsu.

Efter lunch var det dags för fokus på ”Bo” (stav) och olika tekniker med stav mot svärd. Efter lördagens träning hölls på kvällen en social aktivitet på lokal för de som ville. Under söndagen ägnades träningen åt olika former av Taijutsu (kroppstekniker) och liksom på slutet av dagen på lördagen fick deltagarna i par visa upp något valfritt som de lärt sig under respektive dag.

Sammanfattningsvis var lägret mycket lyckat med många deltagare som oavsett grad troligen skriver ödmjukt under påståendet att det finns alltid något nytt att lära och att Bujinkan Budo är en oändlig källa till ny kunskap om sig själv liksom sin omvärld.

Vi tackar Mike stort för att han ville komma hit till Sverige och oss i Göteborg och hoppas på ett snart återseende igen!

// Fredric, webredaktör
Stockholm: Nordic Bujinkan Buyukai 2019 - 13-15 dec 2019
2019-02-04 07:00
Rikard Sundelius (t.v.) och Elias Kryzwacki (t.h.) - Japan våren 2008
Bujinkan Bushin Dojo (Stockholm/Sundyberg) bjuder in till Nordic Bujinkan Buyukai 2019 mellan den 13-15 december 2019. Det kommer instruktörer från Finland, Danmark, Norge och Sverige + gäster ännu inte avslöjade vilka de är. Lördagen den 14 december kommer även ett stort party hållas enligt arrangören.
Ändrade tider för barn-, och ungdomsträningen lördag 2/2!
2019-01-28 07:00
Lördag 2/2 kommer vi ha ett gemensamt träningstillfälle för alla barngrupperna & ungdomsgruppen med start kl. 10 och sedan får man vara med så länge man vill/orkar men dock längst till kl. 12. Detta med anledning att vi bjudit in den engelske instruktören Mike Loonam till ett tvådagarsläger för våra vuxengrupper den 2-3/2 kl. 10-16 och vi vill att även barnen får träffa Mike. Undervisningen sker på engelska (eller japanska) men vi översätter naturligtvis vid behov. För barnen utgår det förstås ingen extra ersättning för detta men för de vuxna som vill vara på hela lägret eller bara en av dagarna tillkommer en liten kostnad.

Läs mer om vuxenlägret här: https://www.budo.org/nyheter/?ID=131728&NID=530615

Läs mer om Mike här: https://www.budo.org/nyheter/?ID=131728&NID=532304

Med anledning av detta utgår alltså ordinarie träning för barn-, och ungdomsgrupperna lördag 2/2 och de som vill vara med från gruppen "Ninja Kids 6-9 år" får komma en timme senare kl. 10 istället för normalt kl 09 liksom ungdomsgruppen får komma en och en halv timme tidigare kl 10 istället för 11.30. För Ninja kids 10-12 år blir det ingen förändrad starttid.

Varmt välkomna!

mvh // Fredric, informationsansvarig Bujinkan Dojo Göteborg

Yā Peter och Jonas! - om Bōjutsu/Mike Loonam 2019
2019-01-08 20:00
I måndags hade vi gemensam träning med olika Bōjutsu-tekniker. Jonas, främre raden näst till höger samt Peter, främre raden längst till höger svarar på mina frågor om vad Bōjutsu är.
Yā Peter och Jonas!

Den 2-3 feb nu i år kommer den engelske instruktören Mike Loonam hit till Bujinkan Dojo Göteborg och ska hålla ett tvådagarsläger hos oss i vår Dojo. Jag greppade tag i våra instruktörer Peter Jonsson och Jonas Söderberg och bad att få ställa lite frågor om lägret, om Mike och om Bojutsu.
Nybörjare (10 -> 9 Kyū)
Nu sätter vi igång med träningen 2019!
2019-01-05 16:44, Nybörjare (10 -> 9 Kyū)
Välkommen tillbaka till en ny termin med träning hos oss på Bujinkan Dojo Göteborg.
Vi hoppas att ni har haft en välbehövlig ledighet under jul & nyår och att ni nu är sugna på att få börja röra på er igen!

Vuxengrupperna smygstartar redan nu på måndag och onsdag med gemensam träning för alla vuxengrupperna. Tiderna för de två gemensamma träningspassen är:
  • Måndag 7/1 kl. 18.30 - 20.00
  • Onsdag 9/1 kl. 18.30 - 20.00
Nu sätter vi äntligen igång barn & ungdomsgrupperna 2019!
2019-01-05 12:30
Välkommen tillbaka till en ny rolig & spännande termin med träning hos oss på Bujinkan Dojo Göteborg.

Vi hoppas att ni har haft en härlig ledighet under jul & nyår och att det nu spritter i varenda del av kroppen för att åter få hoppa, rulla, krypa, lite smått stångas och få röra på er igen!? VI är i vart fall väldigt peppade att få träffa ER alla.

Vi sätter igång barn-, ungdomsträningen nu på lördag den 12/1 och vi behåller samma starttider för alla barn-, och ungdomsgrupperna som tidigare. Vi har dock kortat ner träningstiden en smula för gruppen Ninja Kids 10-12 år på prov den här terminen till 60 minuter istället för tidigare 90 minuter.

Följande tider gäller alltså för våra barn-, och ungdomsgrupper under VT 2019:

 Ninja Kids 6-9 år Lördagar kl. 09.00 - 10.00
 Ninja Kids 10-12 år Lördagar kl. 10.00 - 11.00
 Ungdomsgruppen 13-15 år Lördagar kl. 11.30 - 13.00


Ta med en vän/kompis?
Känner du någon som du tror skulle vilja börja träna hos oss? Kanske en klasskompis, en granne eller rent utav ett syskon? Du får gärna ta med en kompis till träningen, träningen blir ofta roligare och lite mer varierande ju fler vi är som tränar tillsammans. Det är helt ok om din vän är helt nybörjare då vi välkomnar alla hos oss.

Övrigt:
Vi kan avslöja att vi kommer under starten av terminen bjuda in till ett möte tillsammans med er vårdadshavare där vi tänkte berätta lite mer om vad vi gör i föreningen och vilka aktiviteter (läger mm) vi ser framför oss under 2019. Det kommmer mest trolig ske i samband med någon av lördagsträningarna.

Tips!
Vi jobbar med att ständigt förbättra och utöka informationen till er som tränar eller till er som är vårdadshavare till de barn & ungdomar som tränar hos oss. Vi tar gärna emot förslag på förbättringar så hjälp oss att bli bättre om det är någonting ni går och tänker på. Nytt för i år är att vi, på vår hemsida, har skapat en "startsida" till varje grupp. Där kan ni hitta de kommande träningstillfällena direkt på gruppsidan samt nyheter specifikt för varje grupp mm. Bokmärk gärna den sidan som gäller för just er grupp! Vi kommer att få upp vårterminens samtliga träningstillfällen på respektive gruppsida under veckan som kommer.


Varmt välkomna tillbaka!
// Bujinkan Dojo Göteborg
Läger och seminarier

2019

13-15 sept - Nordic Ninjakids Taikai 2019
Ninja Kids Stavanger, Norge
13-15 dec - Nordic Bujinkan Buyukai 2019
Bujinkan Bushin Dojo, Stockholm
Nyheter från våra grupper
Avancerad (5 Kyū -> ), 05/01 17:10 
Nybörjare (10 -> 9 Kyū), 05/01 16:44 
Fortsättning (9 -> 5 Kyū), 05/01 07:00 
Ninja kids 6-9 år, 16/12 07:00 
Ungdomsgrupp, 08/12 18:01 
Ninja kids 10-12 år, 08/12 17:20 
Ninja kids 6-9 år, 08/12 16:52 
Ungdomsgrupp, 03/11 18:07 
 
Besök vår Facebook
Svenska Bujinkanförbundet
Vi samarbetar med