Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bujinkan Dojo Göteborg
0703-17 18 92 | info@budo.org
Ungdomsgrupp
Ungdomsgrupp 13-15 år
Vi bedriver träningen utifrån varje ungdoms egna förutsättningar. Ungdomarna har roligt och ges tillfälle att röra på sig i omväxlande och utvecklande budo. De får tillfälle att öva på att att uttrycka sig både på individuell nivå och tillsammans i grupp. Träningen anpassas efter varje individ och utslagstävlingar förekommer inte. Vid träning med ungdomar förekommer både träning med och utan våra traditionella vapen.

Pris
Kostnaden är 450 kr per termin (obligatorisk årsavgift för medlemskap tillkommer om 300:-/år).
Läs mer om våra priser här.

Deltagare
Gruppstorleken är begränsad till 20 deltagare.

Kläder
Under första terminen behövs det endast vanliga “gymnastikkläder”, dvs ett par mjukisbyxor och en T-shirt. Vi tränar barfota. Efter första graderingen köper man en keikogi, den träningsdräkt som förekommer i de flesta traditionella Japanska kampformerna. Inom Bujinkan Budo Taijutsu är den svart.

Tränare
Varje grupp har minst två tränare och vi försöker se till att det är både tjejer och killar som är tränare. Målet med träningen som vi bedriver är utveckling och för barntränarnas del innebär det att alla skall genomgå ledarutbildning för barngrupper. Under 2019 kommer Jonas Söderberg och Krister Bergh att instruera gruppen.


Intagning för nya ungdomar
Antalet platser är som sagt begränsat till 20 nya elever per grupp. Anmälan eller frågors skickas via e-post till info@budo.org

Träning för föräldrarna?
För er föräldrar som är sugna på att testa på Bujinkan men som inte vill träna med ungdomar kan vi varmt tipsa om vår nybörjargrupp.
Klicka på länken som ni finner under Vuxenträning för mer information.
Gradering för ungdomsgruppen 8 dec 2018
2018-12-08 18:01

Fler bilder (+21) >>
Klicka på bilderna för större visning!
Idag hade ungdomsgruppen sin gradering/träning tillsammans med instruktörerna Krister Bergh och Jonas Söderberg samt två - för dagen speciellt inbjudna - gästinstruktörer för graderingen: Mats Carlsson & Jonas Mellqvist.

Det var ett rejält svettigt pass där 6 ungdomar från ungdomsgruppen fick möjligheten att repetera vad de lärt sig under terminen, lära sig några nya tekniker men också få visa i grupp som enskild inför gästinstruktörerna vad de har lärt sig under terminen.

Stämningen var på topp även om det fanns ett litet uns av nervositet i luften i dojon, såsom sig bör när det är dags för gradering, och en kunde se att ungdomarna var mycket koncentrerade på uppgiften för dagen. Men i slutändan var alla glada och kunde pusta ut. Alla hade klarat dagens uppgift! Grattis!!

Vi vill skicka ett stort tack till alla instruktörerna som lett träningen denna terminen och tack till våra gästinstruktörer för dagens insats men framförallt ett stort stort tack alla ungdomar som varit med oss i klubben denna termin. Vi hoppas verkligen att ungdomarna kommer tillbaka till dojon efter julhelgerna med nya krafter och träningsglädje. Tack!

OBS! Glöm inte att komma på den gemensamma julavslutningsträningen och julfestligheterna nu nästa lördag 15 december, kl 10:00! Föräldrar/vårdnadshavare och syskon är också välkomna!
Kommande gradering för ungdomsgruppen!
2018-11-03 18:07

Hej alla ungdomar!


Lördagen den 8e december är det äntligen dags för gradering.

Det är samma tider som gäller för respektive grupp som normal träning, dvs kl. 11:30 - 13:00.


Notera att man måste ha betalat sin träningsavgift för att kunna få gradera.


Välkomna!

Kommande aktiviteter
Träning, Dojo, 30/03 11:30
Träning, Dojo, 06/04 11:30
Träning, Dojo, 13/04 11:30
Träning, Dojo, 20/04 11:30
Träning, Dojo, 27/04 11:30
Träning, Dojo, 04/05 11:30
Nyheter från föreningen
 
Besök vår Facebook
Svenska Bujinkanförbundet
Vi samarbetar med